You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
In de spotlight
Alle Artikels

De plas met veel geheimen

De plas met veel geheimen

Het is eindelijk zover! Ik ben sinds april 2021 in het bezit van een nacht vispas van dit magische water.  Deze 37 hectare grote-  en tot wel 35 meter diepe zandafgraving  stond al een aantal jaren op mijn bucketlist.  Men schat het bestand op dit water op ca. 100 vissen  met een aantal van hen over de magische grens van 25kg.

Het is 17 mei, wanneer ik voor het eerst dit voorjaar naar de plas ga voor een  grondige observatie. Ik heb deze hele dag uitgetrokken om het water te verkennen. De eerste uren van de dag worden vooral gevuld met het goed observeren van de stekken  en het turen over het  water.  Helaas geeft de plas niet gauw zijn geheimen prijs. Omdat er visueel niets te spoten valt, wordt er besloten om de stek, die mij op het eerste oog het meest aanspreekt  verder uit te peilen met de peilhengel. Het blijkt maar weer dat mijn intuïtie goed zit. Het  onderwater landschap laat vele mogelijkheden zien. Toch ga ik de stek nog eens grondig bekijken met de Deeper Chip+2  en ook deze laat mij zien dat dit een goede keuze is om het seizoen te beginnen.

Twee dagen voor aanvang van de eerste sesseie besluit ik om  5 kg  Nutty Nuttz en Crunchy Krill gemengd te voeren in 15 en 20 mm. Normaal voer ik drie dagen 1.5 kg per dag, maar de afstand van mijn woning tot het water is te gewoon te ver om dit te doen.

De eerste 24 uur sessie is gepland op 21 mei  en het is voor mij heel moeilijk om er enig vertrouwen  in te krijgen  omdat ik de tactiek die al jaren wordt gehanteerd  drastisch moest omgooien. Maar ja, soms moet je een keer  iets anders proberen.

Rond  de klok van 11 uur arriveer ik op de gekozen stek. Tijdens het observeren en peilen had ik de stekken en het aantal wraps al opgeslagen in mijn telefoon.  Ik maak als het niet nodig is geen gebruik van een voerboot of rubberboot.  Mijn mening is dat als je iets anders doet dan de rest,  je kans op vis groter is. Daarom werd er gekozen om werpend te vissen. Na het clippen van de hengels  op de juiste aantal wraps en het beaasen van de Ronny rigs, worden alle drie de rigs op verschillende dieptes  aangeboden, namelijk  op 2, 4.5, en 7 meter.  

Het blijft  de eerste  11 uur stil maar dan uit het niets volgt er een giga harde run op mijn linker hengel die op de rand van een plaatje ligt op 2.5 meter net voordat het talud wegzakt naar 6.5 meter. Na een goed gevecht mag ik mijn eerste vis landden op deze plas met heel veel geheimen. Het is een  mooie schub van 13.6 kg. Snel de hengel weer clippen  en de tweede worp is spot on. Omstreeks half zes word ik gewekt door een  vreemde run. Eerst valt de bobbing terug en na een seconde of 15 klapt hij tegen de blank aan en hij is er vandoor met 100 km per uur.  Dit gevecht duurt  veel langer dan bij de eerste vis en het likt mij om haar twee keer uit een grote rietkaag te houden. Na een tijdje schuift er  wederom een schub over het netkoord maar deze is dikker dan de eerste vis, namelijk 18.6 kg. Rond 12 uur rij wordt het tijd om naar huis terug te keren met een zeer  tevreden gevoel. De eerste sessie is er één om nooit te vergeten! Wat zou het dit jaar verder brengen?

Ik wil Joris, Lily en Bumbell Carp Baits bedanken voor hun top aas.


Nutty Nuttz
De plas met veel geheimen
  • Delen
Laatste Nieuws

De Koi Schub

De plas met veel geheimen

Back on track

Jeugdweekend 2021

De Mokka

Volg ons
Nieuwsbrief
Uw inschrijving is gelukt, je ontvangt dadelijk een email om uw inschrijving te confirmeren.