You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
BUMBELLS TEAM MEMBER: Fred van Dort
Fred van Dort

Fred van Dort

Team Bumbells


Leeftijd56Jaren ervaring45

Biografie

Op een jonge leeftijd van 5 jaar ging ik iedere woensdagmiddag met mijn grootvader vissen met de vaste hengel, voornamelijk op voorn en brasem. Zo rond mijn tiende ving ik per ongeluk een karper van een kilo of 5 op de vaste hengel. Vanaf dat moment was ik verkocht aan het karper vissen.

Mijn grootvader was mijn grote voorbeeld en heeft mij in de beginjaren goed op weg geholpen. Eerst met het vissen met zoete mais en aardappel en later met deegballen.

In de jaren 80 kwam er uit Engeland een hele nieuwe revolutie binnen de karpervisserij opzetten, het boilie-tijdperk was aangebroken. In het begin was ik er nogal sceptisch over maar in 1989 kwam ik in contact met een legende in de Nederlandse karpervisserij, Everd Aalten. Hij heeft mij vanaf die dag tot ongeveer 1995 op sleeptouw genomen en zijn theorie bijgebracht in verband met het berekenen van je boilie mix.

Zo'n vier jaar geleden kwam ik in contact met Bumbells tijdens de opendeurdagen bij de Carp Tackle Shop. Na een gesprek met Lily was ik helemaal om, dit worden de boilies waarmee ik ga vissen wanneer al mijn andere verplichtingen stoppen. De gedachtengang achter Bumbells valt precies samen met mijn eigen visie en de oude theorie die ik altijd heb ondersteund.

En als laatst wil ik Joris en Lily en het hele Bumbells team bedanken voor hun vertrouwen.

Op een mooie toekomst.

Statistieken