You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
BUMBELLS TEAM MEMBER: Jan Broux
Jan Broux

Jan Broux

Team Bumbells


Leeftijd44Jaren ervaring37

Biografie

Hallo iedereen, ik stel me graag even voor.Ik ben Jan Broux ook wel “De Joe” genoemd, geboren in 1977 en woonachtig in Bilzen, Limburg. Heb al 16 jaar een vaste vriendin en 2 kinderen. Ik vis al vanaf 1985 gericht op karper.

Het is allemaal begonnen toen mijn opa zaliger mij mee nam vissen naar de gemeente vijver toen ik 4 jaar oud was. Ik kon toen op voorntjes en zonnebaarsjes vissen. Tot mijn acht jaar was het vooral vissen met de vaste stok en nam ook wel deel aan enkele jeugdwedstrijden. Nadien is het karpervissen er in gekomen. Het was als een virus dat me niet los liet! Ik struinde elke gemeente vijver af om opzoek te gaan naar karpers.

Het was een leerproces met vallen en opstaan, de juiste technieken te zoeken en toe te passen en de nodige uren aan het water vertoeven.

 

Tot ik de grotere, openbare kanalen begon te ontdekken, ik was verloren........

Deze waterwegen,lange stukken met hier en daar aan sluis.......Het was liefde op eerste gezicht. Het onbekende en de grote variatie aan vissen op deze water spreekt het meest tot mijn verbeelding. Ik mag van geluk spreken dat ik het Albertkanaal, de Zuid-Willemsvaart en de grensmaas heel kort tegen mijn woonst heb liggen en deze dan ook al jaren bevis. Ik ben er opgegroeid en kan er goed mijn weg vinden.

Zeker het Albertkanaal, ook wel eens den betonnen bak genoemd stroomt maar een 10 min van mijn woonst.

Daarnaast zijn er ook nog enkele keren per jaar de buitenlandse sessies in Frankrijk en Oostenrijk waar ik enorm naar uitkijk.

Het maken van een goed plan, het opspeuren en observeren van de karpers en ze dan proberen te vangen gaat nooit vervelen.

 

Het Aas is voor mij een heel belangrijke factor in mijn visserij en na een jarenlange vriendschap met Lily en Joris ben ik dan ook blij om deel te mogen uitmaken van het Bumbells team. Aan dit aas zijn jaren aan ervaring vooraf gegaan en na het te mogen testen en enkele zeer succesvolle sessies te hebben gedaan kan ik zeggen dat mijn vertrouwen hier 100% goed zit.

 

Karper vissen is mijn leven en mijn passie en elke sessie geniet ik nog ten volle van mijn hobby.

Groetjes en tot aan de waterkant,

Joe

Statistieken